Boekenkast op maat

Uw huis is meer dan een plek om te wonen. Het is een echte bubbel waar u zich het meest op uw gemak voelt en waar ontspanning en rust samenkomen. Door bijvoorbeeld een boek te lezen. 

Een maatwerk boekenkast. Een unieke blikvanger in uw woning en een plek waar kunst en cultuur worden samengevoegd. 

Waarom een boekenkast op maat de uitkomst is

Een boekenkast op maat laten maken biedt verschillende voordelen ten opzichte van standaardopties uit de winkel. De mogelijkheid om elke centimeter optimaal te benutten bijvoorbeeld. Vooral in kleinere woningen of kamers met gekke afmetingen kan dit een perfecte oplossing zijn. U kunt hoogtes, breedtes en zelfs de diepte van de planken aanpassen naar eigen wens.

Daarnaast hoeft u geen genoegen te nemen met enkel 3 opties waar u uit kunt kiezen. Wilt u een standaard boekenkast met deuren? Of kiest u voor een landelijke boekenkast met hoogwaardige materialen? Een hoge kast of juist laag? Bij een kast op maat willen we de keuze hebben uit elk materiaal, kleur, dikte of hoogte. En dat kan. 

Wilt u dat uw nieuwe boekenkast aansluit bij de minimalistische stijl van uw woonkamer? Of geeft u juist de voorkeur aan een robuust, industrieel ontwerp dat weer gecombineerd wordt met zachtere elementen in het interieur? Met maatwerk zijn deze keuzes volledig aan u. 

Ga mee met de tijd, kies voor duurzaamheid en innovaties 

In het proces van het ontwerpen van boekenkasten op maat, speelt technologie ook een grote rol. Een online configurator maakt het mogelijk om 3D-modellen te creëren die exact weergeven hoe de kast eruitziet in uw ruimte. De 3D configurator helpt niet alleen bij het visualiseren maar verzekert u ook dat het eindresultaat aan al uw verwachtingen voldoet en hoge kwaliteit bevat. Door middel van een eenvoudige montage en speciale aanpassingen blijft uw boekenkast een lange tijd meegaan en gaat het alle standaard kasten voorbij. 

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het kiezen voor maatwerk. Door direct samen te werken met lokale bedrijven kunt u kiezen voor materialen die milieuvriendelijk zijn, zoals gerecycled hout of bamboe. We kunnen tijdens het ontwerp ook direct rekening met deuren houden of rekening met stopcontacten die duurzamer zijn, zodat u zich hier later geen zorgen meer over hoeft te maken.

Boekenkast met trap of bureau?

Een ruimte correct benutten doet u ook door praktisch na te denken. Een prachtig voorbeeld is een boekenkast met trap of bureau. Boekenkasten op maat maken? Dat geeft de mogelijkheid om vrij te denken en uw creativiteit de vrije loop te geven. 

Een boekenkast met trap biedt een unieke en stijlvolle manier om uw boeken te verzamelen. De trap geeft toegang tot de bovenste planken, waardoor u ook hoge ruimtes optimaal kunt benutten. Dit type kast is perfect voor wie een grote collectie boeken heeft of graag decoratieve objecten wil zien.

Een boekenkast met bureau combineert functionaliteit met stijl. U creëert een praktische werkplek. De kast biedt opbergruimte voor uw boeken, kantoorbenodigdheden en andere spullen. Dit type kast is ideaal voor kleine ruimtes of voor wie een multifunctionele oplossing zoekt.

Kijken naar de lange termijn 

Boekenkast op maat wordt meestal duurder ingeschat dan een standaard boekenkast. Maar de mooiste boekenkasten zijn uiteindelijk meer waard. We kijken naar de lange termijn. Een goed ontworpen en vervaardigde boekenkast gaat namelijk jaren mee en bevat vele malen hogere kwaliteit dan een standaard kast. 

Dit maakt het niet alleen een duurzame keuze qua materiaalgebruik maar ook wat betreft levensduur.

Een statement piece

De ideale boekenkast op maat is veel meer dan alleen een plek om uw boekencollectie te bewaren; het is een statement piece dat perfect past binnen moderne interieurs waar persoonlijke stijl en functionaliteit hand in hand gaan.

Met voordelen als het creëren van voldoende ruimte, volledige controle over design en materiaalkeuze, plus de mogelijkheid tot duurzame materialen, is zo’n kast een investering in zowel esthetiek als ethiek. In de tijd waarin we streven naar one-of-a kind in ons leven, biedt een boekenkast op maat dus niet alleen praktische waarde maar ook emotionele rijkdom – iets wat geen standaard oplossing kan bieden.

Heeft u vragen? Wilt u advies over de mogelijkheden, voorbeelden zien of samen met een specialist sparren? Maak een afspraak of neem telefonisch gerust contact met ons op, we gaan samen rond de tafel om uw boekenkast te ontwerpen!

 

FAQ’s 

1. Wat kost een op maat gemaakte boekenkast

De prijs van een op maat gemaakte boekenkast hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afwerking en de complexiteit van het ontwerp. Ook zijn exacte maten nodig om de kosten te bepalen. Gemiddeld kost een kast op maat tussen € 1.000 en € 5.000, maar exclusieve ontwerpen kunnen aanzienlijk duurder zijn. We nemen de bestelling altijd nog even met u door, en kijken of er aanpassingen nodig zijn. 

2. Hoe diep is een gemiddelde boekenkast

De diepte van een gemiddelde boekenkast is tussen 20 en 40 centimeter. Dit is voldoende om de meeste boeken te herbergen. Voor dikkere boeken of speciale collecties, zoals LP’s of dvd’s, kunt u een diepere kast overwegen. 

3. Wat kost een kast op maat gemiddeld

De kosten van een kast op maat variëren sterk, afhankelijk van de keuzes die u maakt. Materialen zoals massief hout zijn duurder dan MDF of spaanplaat. Ook de afwerking, zoals lakwerk of fineer, kan de prijs beïnvloeden. Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

4. Welk hout gebruiken voor boekenkast

De keuze van het hout voor uw boekenkast hangt af van uw budget, smaak en de gewenste uitstraling. Ook kijken we naar de mogelijkheden binnen onze meubelmakerij. Populaire houtsoorten voor boekenkasten zijn:

  • Eiken: Duurzaam en elegant, met een prachtige nerfstructuur.
  • Beuken: Hard en stevig, met een warme uitstraling.
  • Grenen: Betaalbaar en veelzijdig, met een klassieke uitstraling.
  • MDF: Goedkoop en makkelijk te bewerken, in diverse kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

5. Hoe dik moet een boekenplank zijn?

De dikte van een boekenplank hangt af van de belasting die de plank moet dragen. Voor standaardboeken is een dikte van 18mm meestal voldoende. Voor zwaardere boeken of objecten kunt u een dikkere plank kiezen, tot 25mm of meer.