Een kast die past als een gegoten jas

In de wereld van interieur en design zijn maatwerk inloopkasten meer dan alleen opbergruimte en meubel. Ze zijn er om de kamer een mooie upgrade te geven en een eigen touch mee te geven. Belangrijke spullen worden overzichtelijk georganiseerd, wat zorgt voor een opgeruimde kamer en een opgeruimd hoofd. Een nieuwe kast creëren waarin al uw eigen inspiratie en creativiteit werkelijkheid worden? 

Ruimte optimaal benutten

Vergeet de irritatie van standaardafmetingen die nooit passen in uw ruimte. Een kast op maat laten maken is een ontzorging waar u geen spijt van krijgt en achteraf gezien veel eerder had willen doen! 

De kasten zijn maakbaar voor elke ruimte, ongeacht de vorm of afmetingen. Of het nu gaat om een lastige hoek, een smalle gang of een hoge plafondruimte; met maatwerk is vrijwel alles mogelijk. Elke centimeter wordt optimaal benut.

Duurzaamheid en kwaliteit

Maatwerk kasten zijn vaak gemaakt met een hogere kwaliteit. Doordat ze specifiek voor uw ruimte worden gemaakt, is er extra aandacht besteed aan duurzaamheid en afwerking. Kiezen voor maatwerk betekent ook selecteren uit hoogwaardige materialen die jarenlang meegaan.

Een investering met een lach

Uw droomkast is een waardevolle investering die u op de lange termijn geld bespaart en de woning of kantoor juist meer waard maakt. De ideale kast is namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen. U hoeft u zich geen zorgen te maken over slijtage of schade, waardoor u op de lange termijn bespaart op vervanging.

Maatwerk kasten geven u de mogelijkheid om uw creativiteit en keuzes de vrije loop te laten. Elke vraag en elke wens kan praktisch uitgevoerd worden. Wel zo fijn, altijd een ja op uw vraag. Kies unieke materialen, kleuren die helemaal bij het interieur matchen en afwerkingen die voor niemand te gek zijn.

Schuifdeurkasten of openslaande deuren? 

Ruimte optimaliseren of kiezen voor klassieke charme? Kasten op maat kunnen verschillende deuren hebben die weer passen bij de mogelijkheden in een unieke ruimte. Schuifdeurkasten ogen strak en modern, terwijl openslaande deuren charme uitstralen en zorgen voor eenvoudige toegang tot uw kleding. De keuze hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Schuifdeurkasten

Schuifdeuren glijden soepel open en dicht, waardoor ze geen extra ruimte in beslag nemen. Ideaal voor kleine ruimtes of smalle gangen! Doordat ze in te delen zijn met legplanken, hangroedes en lades, bieden schuifdeurkasten vaak meer opbergruimte dan openslaande deuren. De minimalistische look past perfect in een moderne interieurstijl.

Openslaande deuren

Openslaande deuren geven uw kast een authentieke en tijdloze uitstraling. Ze passen perfect in een landelijke of traditionele woonstijl. De brede opening zorgt ervoor dat u alles in één oogopslag kunt zien en pakken. Openslaande deuren zorgen voor natuurlijke ventilatie in uw kast, wat vochtproblemen kan helpen voorkomen.

 

Van idee tot realisatie

Het proces van het laten maken van maatwerk kasten begint met het bekijken van de beschikbare ruimte en uw specifieke wensen. Een specialist van Kastenmaker komt ter plaatse om metingen te verrichten en samen met u door alle opties heen te gaan. Hij geeft advies op maat en maakt een persoonlijke combinatie tussen wensen en mogelijkheden.  

Virtueel wonen

Vervolgens wordt gewerkt aan een ontwerp dat volledig is afgestemd op uw eisen. Stap alvast virtueel binnen in uw droomkast! Onze ontwerpers vertalen uw wensen naar een 3D-ontwerp. Met behulp van de online configurator kunt u uw kast personaliseren en zien hoe deze integreert in uw interieur. De perfecte kast wordt zo binnen een handomdraai gecreëerd.  

Vakmanschap, van productie tot installatie

Kwaliteit staat bij ons voorop. In onze werkplaats brengen vakkundige meubelmakers uw droomkast tot leven met de beste materialen en technieken. Ervaren monteurs zorgen vervolgens voor de installatie, zodat u direct kunt genieten van uw droomkast. 

Advies en inspiratie in onze showroom

Maatwerk kasten bieden veel voordelen voor wie zijn interieur naar een hoger niveau wil tillen qua functionaliteit en esthetiek. Ze stellen u in staat om elke centimeter effectief te gebruiken, zijn duurzaam én verhogen daarmee ook nog eens de waarde van de woning of werkplek. 

Kom voor inspiratie langs in onze showroom en laat u adviseren door onze specialisten. 

 

FAQ’s

1.Hoe diep moet een kast zijn voor kleding?

De ideale diepte van een kast voor kleding hangt af van het soort kleding dat u wilt opbergen en het type kast. Voor hangkleding is een diepte van 50 tot 60 cm nodig. Voor gevouwen kleding, zoals T-shirts en sweaters, is 30 tot 40 centimeter voldoende. Als u beide wilt opbergen, kunt u kiezen voor een kast met een variabele diepte.

2. Hoe dik moet hout zijn voor een kast?

De dikte van massief hout voor een kast hangt af van de gewenste sterkte en uitstraling. Voor een stevige kast die veel gewicht kan dragen, is 18 mm of dikker hout aan te raden. Voor een lichtere kast met een minimalistisch uiterlijk, is 12 mm hout voldoende.

3. Hoeveel kost een op maat gemaakte kast?

De kosten van een op maat gemaakte kast variëren sterk, afhankelijk van de afmetingen, materialen, afwerking en complexiteit van het ontwerp. In het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen € 1.000 en € 5.000.

4. Wat is een kastenwand?

Een kastenwand is een op maat gemaakte kast die een hele wand beslaat. Kastenwanden zijn ideaal om veel opbergruimte te creëren in een kleine ruimte. Ze kunnen worden ingedeeld met legplanken, hangroedes, lades en andere opbergoplossingen.

5. Wat is een draaideurkast?

Een draaideurkast is een kast met deuren die openen door ze te draaien. Draaideurkasten zijn er in verschillende maten, stijlen en materialen. Ze zijn een populaire keuze voor kledingkasten, boekenkasten en opbergkasten. Ze bieden veel opbergruimtes voor bijvoorbeeld extra accessoires.