Een kast op maat: meer dan een meubel, een statement.

Vergeet saaie, standaard kasten. Maak kennis met kasten op maat, waar functionaliteit en creativiteit samenkomen in een perfecte combinatie. Of u nu in een kleine studio woont of een riante villa, een kast op maat is de perfecte oplossing om uw interieur te optimaliseren en een persoonlijke touch mee te geven. Want hoe fijn is het, dat uw meubel compleet van a tot z in uw eigen gegoten jasje gestoken kan worden en 100% naar wens is? 

Uw droomkast, perfect op maat

Een kast op maat past naadloos in uw ruimte, waardoor optimaal gebruikgemaakt wordt van elke centimeter. Geen inefficiënte opbergoplossingen meer, maar een stijlvolle kast die perfect aansluit bij uw interieur.

Legplanken, laden, nisjes en andere opbergoplossingen worden op maat gemaakt, zodat uw favoriete boeken, kleding, souvenirs of hobby materialen een perfecte plek hebben. Uw kast, uw organisatie, uw rust.

Laat uw creativiteit de vrije loop en ontwerp de kast van uw dromen. Kies voor natuurlijke kleuren, speelse details, unieke materialen of een design dat perfect past bij uw interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos! Van minimalistisch tot extravagant, van klassiek tot modern, uw kast is een weerspiegeling van uw individualiteit.

Een kast op maat is een duurzame investering. Gemaakt van hoogwaardige materialen, gaat deze kast jarenlang mee. U geniet niet alleen van optimale opbergruimte, maar ook van een meubelstuk waar u graag naar kijkt.

 

Samenstellen van een kast doet u zo! 

Een kast from scratch samenstellen? Binnen 90 minuten hebben we met behulp van onze 3D configurator de ideale kast gecreëerd die geheel aansluit bij uw wensen. De online configurator biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende soorten kasten, materialen, vormen en groottes. 

Alle wensen kunnen we hierin naar voren laten komen. Wilt u dat uw nieuwe kast schuifdeuren op maat heeft? Of kiest u voor openslaande deuren? Een unieke kast met een schuifdeur op maat kan weer praktisch zijn om de ruimte goed te benutten, maar openslaande deuren geven de kast weer een klassieke touch mee. Ook kunnen we ervoor kiezen om een kast extra lades mee te geven voor kleine opbergvakken of juist meer hangruimte voor jurken en laarzen. 

Elke centimeter benutten 

Het belangrijkste voordeel van een maatwerk kast is zonder twijfel de mogelijkheid om elke centimeter ruimte optimaal te benutten. In tegenstelling tot standaard meubilair, dat vaak net niet helemaal past of niet volledig aan de wensen voldoet, wordt een op maat gemaakte kast ontworpen om precies in de beschikbare ruimte te passen. Dit is ideaal voor woningen met ongebruikelijke hoeken of afmetingen, maar ook voor mensen die hun ruimte gewoon efficiënter willen gebruiken.

Daarnaast geeft een kast op maat u volledige controle over het ontwerp. U kunt kiezen uit verschillende materialen, afwerkingen, indelingen en accessoires, waardoor u iets unieks kunt creëren. Of u nu op zoek bent naar een minimalistische garderobekast, moderne kasten, een uitgebreide boekenkast van massief hout of iets er tussenin; alles is mogelijk. We maken de mooiste kasten die u maar kunt wensen. 

Het proces

Het realiseren van een kast op maat begint met inspiratie. Misschien heeft u al duidelijke ideeën over hoe het moet worden of misschien zoekt u nog naar een goed voorbeeld. In beide gevallen werkt u samen met professionals die uw ideeën kunnen vertalen naar concrete plannen. Een belangrijke stap in dit proces is het in kaart brengen van uw behoeften en wensen. Denk hierbij aan de functionaliteit: heeft u meer hangruimte nodig of juist planken? Wilt u ingebouwde verlichting? Hoe zit het met lades of speciale compartimenten voor schoenen of sieraden? Al deze details spelen mee in het ontwerp. Vervolgens kijken we naar de ruimte waar de kast moet komen te staan. Daarna wordt gekeken naar materialen en afwerkingsopties om zo tot een definitief ontwerp te komen.

Trends in kastontwerp

De trends in kastontwerp veranderen constant, geleid door innovaties in materialen en veranderende voorkeuren en smaken. Momenteel zien we veel natuurlijke materialen terugkomen zoals hout met zichtbare nerfstructuren, wat warmte en karakter toevoegt aan de ruimte. Ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol; er wordt gezocht naar materialen die zowel mooi als milieuvriendelijk zijn. Slimme opbergoplossingen zijn eveneens populair; denk aan verborgen lades of multifunctionele compartimenten die helpen bij het organiseren van spullen terwijl ze esthetisch aantrekkelijk blijven.

Persoonlijk en praktisch

Een mooie kast op maat biedt veel mogelijkheden om uw woonruimte niet alleen praktischer maar ook persoonlijker te maken. Door nauw samen te werken met onze specialisten kunt u iets creëren wat 100% naar eigen smaak is. Denk hierbij aan een kast met schuifdeuren, openslaande deuren, met uw favoriete decors en voldoende ruimte voor belangrijke spullen. 

We bieden praktische oplossingen voor uw ruimtes zodat alles volledig benut wordt. Met behulp van onze online ontwerpen kunt u direct aanpassingen doorvoeren, en is binnen 90 minuten uw droomkast ontworpen. Door een uniek design te maken, zorgen we ook dat alleen hoge kwaliteit producten worden gebruikt om zo de levensduur te garanderen.

Wilt u advies op maat of een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze showroom waar we u onze prachtige kasten laten zien en waar u een ruim aanbod kunt terugvinden. Komt u langs voor een kopje koffie? We gaan graag rond de tafel voor uw maatwerkkast. 

 

Veelgestelde vragen 

1. Hoe dik moet hout zijn voor een kast? 

De dikte van het hout voor een kast hangt af van de functie van de kast en de belasting die het hout moet dragen. Voor dragende onderdelen, zoals de zijwanden en legplanken, is een dikte van 18mm tot 25 mm gebruikelijk. Er moet voldoende ruimte nodig zijn voor het neerzetten of leggen van uw boeken. Voor deuren en achterwanden kan 12mm tot 18 mm volstaan.

2. Hoeveel kost een wandkast op maat?

De kosten van een wandkast op maat variëren sterk, afhankelijk van de afmetingen, het materiaal, de afwerking en de complexiteit van het ontwerp. Gemiddeld kost een wandkast op maat tussen € 500 en € 2.500, maar exclusieve ontwerpen kunnen aanzienlijk duurder zijn. Vragen? U bent bij ons aan het juiste adres voor alle opties en mogelijkheden rondom een maatwerk kast. 

3. Hoe breed is een standaard kast?

De juiste maat breedte van een standaardkast is tussen 60 cm en 120 cm. Dit is afhankelijk van de functie van de kast en de beschikbare ruimte. Voor een kledingkast is 60 cm vaak te smal, terwijl 120 cm veel ruimte inneemt in een kleine kamer. De exacte maten hangen af van het merk. 

4. Wat kost gemiddeld een kast op maat?

De gemiddelde kosten van een kast op maat bedragen tussen € 1.000 en € 5.000. De prijs hangt af van diverse factoren, zoals de afmetingen, het materiaal, de afwerking en de complexiteit van het ontwerp. 

5. Goedkoop kast op maat laten maken

Een kast op maat online laten maken hoeft niet duur te zijn. De Kastenmaker helpt u graag met het ontwerpen en realiseren van uw droomkast. We bespreken uw wensen en de precieze maten voor uw unieke kast en ontwerpen samen de perfecte kast op maat voor uw interieur en portemonnee.