De droom van elke vrouw; een op maat gemaakte inloopkast

Van onbereikbaar naar realiteit. Een luxe inloopkast in uw woning. Het biedt overzicht, is erg praktisch en niet te vergeten; een lust voor het oog. Vaak gezien als een privilege voor de happy few, maar met de juiste aanpak en advies staat uw droom inloopkast binnen de kortste keren gewoon in uw slaapkamer. De perfecte inloopkast op maat maken? De Kastenmakers draaien er hun hand niet voor om. 

Planning en ontwerp; de creatieve reis 

Blijft het niet alleen bij een droom, maar is de stap gezet naar onze Kastenmaker? Een vrijblijvend gesprek volgt. We bespreken uw wensen en behoeften. Wat is uw favoriete stijl? Hoeveel opbergruimte heeft u nodig? Droomt u van een kaptafel of sfeervolle verlichting? 

Voordat we beginnen met het bouwen van uw inloopkast, is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Bepaal eerst de ruimte die beschikbaar is. Is er een bestaande kamer die u kunt omtoveren met kasten op maat? Of moet er een nieuwe ruimte worden gecreëerd? Zodra de locatie vaststaat, denken we na over wat u nodig heeft qua opbergruimte.

Bent u een echte fashionista met veel jurken en laarzen? Dan houden we rekening met hangruimtes en veel opbergruimtes. Lades gebruiken we weer voor kleine items  zoals ondergoed en accessoires, en misschien zelfs speciale rekken voor de handtassen? Niets is te gek! 

Een droomkast die jarenlang meegaat

In onze showroom zijn alle onderdelen uit ons assortiment te zien. Deze worden door onze ontwerpers precies op maat tot in detail uitgewerkt. Misschien ziet u wel hét detail dat uw kast uniek maakt.

De materialen worden bij externe fabrieken gemaakt, in binnen- en buitenland. Door grotere aantallen te produceren, kunnen de nieuwste machines worden ingezet. Ons vaste montageteam zorgt voor het zorgvuldig plaatsen van de materialen. Alleen zo kunnen wij een unieke inloopkast op maat laten maken.

Ruimte optimaliseren?

Schuifdeuren geven een unieke uitstraling en zorgen ook nog eens dat alle ruimtes optimaal worden benut, zo bewaart u overzicht in alle waardevolle spullen. Kies voor een U-vormige indeling in uw grote inloopkast en benut elke centimeter optimaal. Vergeet de finishing touch niet: sfeervolle verlichting maakt uw inloopkast compleet.

Wie mooi wil zijn, moet…

Maar functionaliteit is net zo belangrijk als stijl. Ergonomie staat voorop en we zorgen met onze unieke ontwerpen dat alles gemakkelijk bereikbaar is zonder dat u hoeft te bukken of uit te strekken. Hangroedes zijn er op verschillende hoogtes voor verschillende soorten kleding; planken zijn niet te hoog of te diep; lades openen soepel zonder te veel kracht.

Ontwerpen op maat, speciaal voor u!

Onze ervaren ontwerpers toveren uw wensen om in een uniek ontwerp. We gebruiken geavanceerde 3D-software, zodat u alvast een realistisch beeld krijgt van uw toekomstige inloopkast. De finishing touch doen we samen. We betrekken u nauw bij het proces. We bespreken het ontwerp, passen het aan en finetunen totdat u helemaal tevreden bent. 

Na uw akkoord gaan we aan de slag met de productie en montage van uw droomkast. En voilà, Een prachtige, stijlvolle en praktische inloopkast die perfect aansluit bij uw behoeften. 

Opbergen met een vleugje luxe

De schoonheid van inloopkasten op maat zit hem ook in de mogelijkheid om deze volledig naar uw hand te zetten. Bent u een mode-enthousiaste met een uitgebreide collectie accessoires? Voeg dan speciale displayplanken toe aan uw kledingkast om ze te showen en uw kast sfeer mee te geven! Heeft u veel lange jurken? Zorg ervoor dat er voldoende lange hangruimtes zijn. We stemmen uw kast af op uw persoonlijke behoeften en unieke stijl. De beschikbare ruimtes vullen wij op persoonlijk advies helemaal voor u in.

Inspiratie nodig? 

Het laten bouwen van een inloopkast op basis van materialen is natuurlijk een spannend besluit en we snappen dat inspiratiebeelden u daarbij kunnen helpen. Daarom kunt u ook altijd langskomen in onze showroom of online kijken naar ons werk om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden. Heeft u speciale wensen voor uw zelfgemaakte inloopkast? Dan kunt u dit altijd met onze specialisten bespreken. 

FAQ’s over inloopkasten

1. Wat is een handige kledingkast indeling?

Een handige kledingkast-indeling is er een die functioneel, efficiënt en gepersonaliseerd is. De U-vormige indeling is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt:

 1. Ruimte optimaliseren

De U-vorm maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, zelfs in kleine kamers. Door de kasten tegen drie wanden te plaatsen, creëer je een efficiënter looppad en optimale toegang tot je kleding.

 1. Veel opbergruimte

De U-vormige indeling biedt veel opbergruimte in verschillende compartimenten. Je kunt lange hangkleding, korte kleding, schoenen, accessoires en andere items opbergen in verschillende zones.

 1. Flexibiliteit:

De U-vorm is flexibel en kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Je kunt de hoogte van de legplanken en hangsystemen aanpassen, en je kunt lades en andere opbergoplossingen toevoegen.

2. Hoe diep moet een inloopkast zijn?

De minimale diepte van een inloopkast is 60 centimeter. Dit is de minimale ruimte die nodig is om kleding ophangsystemen te kunnen ophangen. Voor extra opbergruimte, zoals lades en legplanken, is minimaal 80 centimeter diepte nodig. Ook kunt u de ruimte optimaal benutten en de juiste accessoires aan de inloopkast hangen. 

3. Wat moet er in een inloopkast?

De inhoud van een inloopkast is natuurlijk erg persoonlijk en hangt af van uw wensen en levensstijl. Er zijn een aantal elementen die in elke inloopkast thuishoren:

 1. Opbergruimte voor kleding:
 • Hangsystemen: voor lange jurken, rokken, broeken en jassen.
 • Legplanken: voor gevouwen kleding, zoals t-shirts, sweaters en truien.
 • Lades: voor ondergoed, sokken, lingerie en andere kleine items.
 • Schoenenrekken: om je schoenen netjes te ordenen.
 1. Opbergruimte voor accessoires:
 • Dozen en manden: voor riemen, tassen, sjaals, mutsen en handschoenen.
 • Hangers: voor sieraden en kettingen.
 • Schappen: voor parfum, make-up en andere toiletartikelen.

4. Hoeveel ruimte tussen kast en muur?

Om de kast goed te kunnen openen en sluiten, is er minimaal 5 centimeter ruimte nodig tussen de kast en de muur. Voor extra comfort is 10 centimeter ruimte ideaal.

5. Hoeveel ruimte naast het bed?

Hoeveel ruimte u naast uw bed nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • De breedte van het bed: Voor een tweepersoonsbed is minimaal 60 centimeter ruimte aan beide kanten nodig.
 • De afmeting van uw nachtkastjes: Houd rekening met de ruimte die de nachtkastjes innemen.
 • De looppad: Zorg voor een looppad van minimaal 90 centimeter breed om comfortabel langs uw bed te kunnen lopen.

Als vuistregel kunt u aanhouden dat u 120 centimeter ruimte aan beide kanten van uw bed nodig heeft.